• warchlaki
  • 1
  • 2
  • 3
Drukuj

ZNACZENIE WODY W PRODUKCJI TRZODY CHLEWNEJ

 W żywieniu trzody chlewnej wiele uwagi poświęcamy poprawnemu zbilansowaniu dawki pokarmowej pod względem jakości. Zwracamy uwagę na białka, tłuszcze, witaminy. Często zapominamy jednak o wodzie. Ponieważ wydaje się ona tak oczywista, jest tak bardzo niedoceniana, a przecież ilość i jakość pobranej przez zwierzę wody decyduje o tempie wzrostu i liczbie, ale i o kondycji stada.

Drukuj

Wzrost exportu polskiej wieprzowiny

Leo Colby, konsultant AHDB ( Zarząd Rolnictwa i Ogrodnictwa  - UK ), informuje, że w 2017 roku Polska będzie nadal umacniać pozycję głównego exportera mięsa wieprzowego, ponieważ wzrost produkcji jest ułatwiony zarówno przez odbudowę stad hodowlanych, jak i zwiększenie przywozu prosiąt do wykańczania w Polsce.

spis-aktualnosci

belka email-930x111

lodz2012 lomza2011  poznan2010  poznan2 

Dane Teleadresowe

PH KONRAD

18-400 Łomża, ul. Poligonowa 28c
tel. (86) 215 11 15
fax. (86) 216 93 92

e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.

Mapka Dojazdu

mapa

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.

Akceptuję cookies z tej strony.

EU Cookie Directive Module Information