• warchlaki
  • 1
  • 2
  • 3
Drukuj

Wływ mikroklimatu na dobrostan warchlaków

Mikroklimat w pomieszczeniach dla świń ma ogromny wpływ na dobrostan trzody chlewnej jak i wyniki produkcyjne. Wpływa on bowiem na zdrowotność zwierząt, parametry rozrodu oraz pobranie paszy.

Drukuj

ZNACZENIE WODY W PRODUKCJI TRZODY CHLEWNEJ

 W żywieniu trzody chlewnej wiele uwagi poświęcamy poprawnemu zbilansowaniu dawki pokarmowej pod względem jakości. Zwracamy uwagę na białka, tłuszcze, witaminy. Często zapominamy jednak o wodzie. Ponieważ wydaje się ona tak oczywista, jest tak bardzo niedoceniana, a przecież ilość i jakość pobranej przez zwierzę wody decyduje o tempie wzrostu i liczbie, ale i o kondycji stada.

Drukuj

Wzrost exportu polskiej wieprzowiny

Leo Colby, konsultant AHDB ( Zarząd Rolnictwa i Ogrodnictwa  - UK ), informuje, że w 2017 roku Polska będzie nadal umacniać pozycję głównego exportera mięsa wieprzowego, ponieważ wzrost produkcji jest ułatwiony zarówno przez odbudowę stad hodowlanych, jak i zwiększenie przywozu prosiąt do wykańczania w Polsce.

spis-aktualnosci

belka email-930x111

lodz2012 lomza2011  poznan2010  poznan2 

Ta witryna wykorzystuje pliki cookies do przechowywania informacji na Twoim komputerze. Pliki cookies stosujemy w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. W każdym momencie możesz dokonać zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.

Akceptuję cookies z tej strony.

EU Cookie Directive Module Information